Obrtniški moški pevski zbor

OBRTNIŠKI PEVSKI ZBOR

Obrtniški moški pevski zbor ima v Selnici ob Dravi že dolgo tradicijo. Ta se je pričela z ljubeznijo do petja in kulturne dediščine že davnega leta 1982. Takrat so se ljubitelji petja spodbudili k ustanovitvi moškega pevskega zbora. Glavni pobudnik in ustanovitelj je bil gospod Anton Pokeržnik. Zbor je kar nekaj let finančno podpirala Obrtna zbornica Ruše, s katero občasno zbor sodeluje še danes.
Hitro po ustanovitvi je strokovno vodenje zbora prevzel prof. Milko Homer, ki je z zborom vztrajal kar 10 let. Kasneje je strokovno vodenje zbora prevzela Marinka Šober. Pod njenim vodstvom je obrtniški moški pevski zbor deloval zavidljivih 20 let. Gregor Zavec je nasledil zborovodkinjo in z zborom sodeloval 5 let. Sedaj je umetniški vodja zbora Tadej Kušar. Člani pevskega zbora smo po večin pevci amaterji, vendar nas ljubezen do petja in prijateljskega druženja povezuje že desetletja. Zbor vsako leto priredi Letni koncert, v zadnjih letih pa postaja tradicionalen tudi Večer dalmatinskih pesmi. Obe prireditvi vsako leto pritegneta veliko poslušalcev in to nam je motiv in vodilo za naprej.

Zborovodja

Skladatelj in profesor glasbe Tadej Kušar je zaposlen V Zavodu Antona Martina Slomška v Mariboru, kjer dela kot profesor glasbe, učitelj nauka o glasbi ter mentor in dirigent godalnega in pihalnega orkestra Glasbene šole Antona Martina Slomška. Njegove priredbe predvsem slovenskih ljudskih pesmi in popevk so izvajale že številne vokalne skupine in pevski zbori v Sloveniji, dve priredbi sta bili tudi nagrajeni na Sozvočenjih.

Predsednik zbora je od leta 2014 Primož Rajh, ki mu zaenkrat uspeva zbor držati skupaj, hkrati pa se je v njegovem mandatu zbor uspel pomladiti. Tako je trenutno obrtniški moški pevski zbor sestavljen iz naslednjih pevcev:

Prvi tenor

Vincenc Sternad, Janko Stojković, Boris Rauh, Jože Vavh, Rudi Vavh, Simon Hauptman, Damijan Šteger


Drugi tenor

Milan Kure, Jernej Kirbiš, Ervin Šteger, Marko Šteger, Franc Gorenšek, Primož Maučnik, Miloš Kukovič


Bariton

Srečko Roj, Darko Žunko, Primož Rajh, Miran Papež, Marko Mori, Janko Javornik, Marjan Kukovič, Matic Ketiš


Bas

Aleksander Sila, Vinko Deželak, Dobaj Marjan, Žvegler Viljem, Jurij Lep


Ob občinskem prazniku leta 2007, je zbor prejel občinsko priznanje za 25 let uspešnega delovanja, na letnem koncertu leta 2017 pa še priznanje za 35 let delovanja.

Kontakt: Primož Rajh, 031/327-910 ali [email protected]